Szeretünk a túráinkról beszélni. Kérdésed van? +36 70 340 18 31

Dunakiliti – Szigetköz

2022. 08. 20.-21.

Részvételi díj:

  • 1 napos: 7. 500 Ft/fő
  • 2 napos: 11.500 Ft/fő + szállásdíj
    (A szállásdíjat a szálláshelyen tudod fizetni.)

Jelentkezem a túrúra

Foglaló esetén 50% foglalót kérünk

Pénteken találkozás délután/este Dunakilitin a duzzasztó mű területén belül lévő Vadvíz Kempingben. (Akik Szombat reggel érkeznek, azoknak 09:00-kor jelentkezés a Túravezetőnél) Bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés, a másnapi program megbeszélése, ismerkedés a csapattársakkal.

Szombaton reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben),09:30-kor eligazítás, ami körülbelül 30 perc, és magába foglalja a felszerelések átvételét (kenu és lapát), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek elsajátítását és a napi túraterv részletes ismertetését a túravezető által. A gyakorló evezést követően csillagtúrázás a Dunakiliti környéki ágrendszer rendkívül változatos, szigetekkel és zátonyokkal, nádasokkal és kisebb tavakkal, sebesebb és lassabb vízfolyásokkal tarkított vadregényes vizitútjain.

Napközben több megállóhely, fürdőzés, lesz idő fényképezni és madarakat megfigyelni is! A táborba való visszaérkezés után (kb.16 óra), fakultatív program a duzzasztó mű meglátogatása a túravezető vezetésével, rövid előadás a szigetközi vízszabályozásról, a vízpótló rendszer kiépítéséről, működéséről, majd a Duna medrében lévő zárógát, a fenékküszöb megtekintése.

Ezek után vendégeink vagytok egy bográcsban készült vacsorára. Evőeszközt és tányért mindenki hozzon

Vasárnap, reggeli (saját forrásból),09:45 eligazítás, majd vízre szállás. Az előző nap kimaradt útvonalak valamelyikén indul a csapat, vagy a tavakhoz (több is van) vagy egy kanyargós erdei vizitúton kisebb zúgóval.

Lehetőség van kirándulásra a nagy Dunán, illetve a Magyarországon itt fellelhető édesvízi medúzák felkeresésére is. Akik már voltak velünk azok is látnak majd új helyeket!

Visszaérkezés a táborhelyre kb. 14-15 óra körül. A felszerelések átadása és a hajómosás után, kb. 15-16 órától, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

A túrára hozd magaddal:

Csapattal jönnétek?

Töltsd ki a lenti űrlapot,
és elkészítjük egyedi ajánlatuknat