Egy hétvége Szigetköz sokszínű vizein

Néhány gondolatban összefoglaltuk nektek, hogy mi vár rátok, ha csatlakoztok hozzánk egy kellemes hétvégi túrázásra Szigetköz ágrendszerében.

Szigetközi hétvégi túráinkon általában Dunakilitiről indulva, mindig új utakat keresve, csillagtúrázva járjuk be a Felső-Szigetköz ágrendszerének számtalan vízfolyását. (Az ettől eltérő kiindulási helyet a túra leírásban mindig jelöljük.)

Pénteken találkozás délután/este Dunakilitin a duzzasztó mű területén belül lévő Vadvíz Kempingben. Bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés, a másnapi program megbeszélése, ismerkedés a csapattársakkal.

A kempingben lehetőség van faházas szálláshely igénybevételére, amennyiben időben le lett foglalva.
Dunakilitin több panzió, illetve szálloda is található.
Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, ebben az esetben 9:00h-ra kell érkezni a kempinghez.

Szigetköz

Szigetköz

Szombaton reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben), eligazítás, ami körülbelül 30 perc, és magába foglalja a felszerelések átvételét (kenu és lapát), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek elsajátítását és a napi túraterv részletes ismertetését a túravezető által.

A gyakorló evezést követően csillagtúrázás a Dunakiliti környéki  ágrendszer rendkívül változatos, szigetekkel és zátonyokkal, nádasokkal és kisebb tavakkal, sebesebb és lassabb vízfolyásokkal tarkított vadregényes vizitútjain.
Napközben több megállóhely, fürdőzés, lesz idő fényképezni és madarakat megfigyelni is! A táborba való visszaérkezés után (kb.16 óra), fakultatív program a duzzasztó mű meglátogatása a túravezető vezetésével, rövid előadás a szigetközi vízszabályozásról, a vízpótló rendszer kiépítéséről, működéséről, majd a Duna medrében lévő zárógát, a fenékküszöb megtekintése.
Ezek után vendégeink vagytok egy bográcsban készült vacsorára. Evőeszközt és tányért mindenki hozzon! 

Vasárnap reggeli után (saját forrásból), eligazítás, majd vízreszállás. Az előző nap kimaradt útvonalak valamelyikén indul a csapat, vagy a tavakhoz (több is van) vagy egy kanyargós erdei
vizitúton kisebb zúgóval. Lehetőség van kirándulásra a nagy Dunára, illetve a Magyarországon itt fellelhető édesvízi medúzák felkeresésére is.

Akik már voltak velünk azok is látnak majd új helyeket!

Visszaérkezés a táborhelyre kb. 14-15 óra körül. A felszerelések átadása és a hajó mosás után, kb. 15-16 órától, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

Vízitúrához javasolt felszerelés

 

Ha felcsigáztunk, ne habozz túl sokat, nézd meg mikor indul a következő túra, és jelentkezz! 😉

TÚRANAPTÁR

Nagyobb csoport esetén – osztálykirándulás, csapatépítő tréning, baráti társaságok stb… –  lehetőség van a túratervtől eltérő időpontban szervezni a kirándulást.

 

Keressetek bizalommal
Barakka Károly: +36 70 770-7660
Deme Orsolya: +36 20 915-3826

info@nullmohikan-vizitura.hu