Egy hétvége a Tisza-tó vizein

Néhány gondolatban összefoglaltuk nektek, hogy mi vár rátok, ha csatlakoztok hozzánk egy kellemes hétvégi túrázásra a Tisza-tó tájain.

Pénteken délután/este találkozó Tiszafüreden a kempingben, bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés után fakultatív program, strandröpi, foci a kempingben.

Lehetőség van faházas szálláshelyre is, de ezt időben előre le kell foglalni!

Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, de ekkor reggel 9 órára a helyszínre kell érkezni!
Autóval érkezőknek a kempingben parkolási díjat kell fizetni ha nem itt van a szállásuk.

Tisza-tó

Szombaton reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben), eligazítás, ami körülbelül 30 perc, és magába foglalja a felszerelések átvételét (kenu és lapát), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek elsajátítását és a napi túraterv részletes ismertetését a túravezető által. Ezt követi a  vízre szállás, majd a  gyakorló evezés után indul a túra  a Tisza-tó Tiszafüred és Poroszló közötti részein, a csapat igényeinek megfelelően, és az időjárás függvényében. (Erős szélben nem evezünk a nagy nyílt vizeken!)

Felkeressük a nádrengetegben megbúvó kis tavakat éppen úgy, mint a rejtett csatornákat, a tündérrózsával, sulyommal benőtt nyíltabb részeket és a strandolásra is alkalmas tiszta, nyílt vizeket!

Alapesetben Poroszlón pihenő, ebédszünet, fürdés a szabad strandon.

A kempingbe kb. 17-18 órára érünk vissza, ezt követően vendégeink vagytok egy közös bográcsos vacsorára. (evőeszközt és tányért mindenki hozzon!)

Vasárnap reggeli után (saját forrásból) vízre szállás, evezés  a Tisza-tó Tiszafüredhez közelebb eső részein, az előző nap nem érintett szakaszokat is bejárva! Fényképezés, madárles, rengeteg
vízinövény, a fejünk felett összehajló faágak alatt haladva kis csatornákon érünk el a Tiszára, majd onnan visszafordulva, kb. 15 óra körül érünk vissza a kempingbe. A felszerelések átadása és a hajó mosás után, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

Vízitúrához javasolt felszerelés

 

Ha felcsigáztunk, ne habozz túl sokat, nézd meg mikor indul a következő túra, és jelentkezz! 😉

TÚRANAPTÁR

Nagyobb csoport esetén – osztálykirándulás, csapatépítő tréning, baráti társaságok stb… –  lehetőség van a túratervtől eltérő időpontban szervezni a kirándulást.

 

Keressetek bizalommal
Barakka Károly: +36 70 770-7660
Deme Orsolya: +36 20 915-3826

info@nullmohikan-vizitura.hu