Hétvégi vízitúra a Tisza-tónál (Tiszafüred)


Esemény részletek

This event is running from 27 április 2019 until 14 szeptember 2019. It is next occurring on 2019-08-31


Néhány gondolatban összefoglaltuk nektek, hogy mi vár rátok, ha csatlakoztok hozzánk egy kellemes hétvégi túrázásra a Tisza-tó tájain.
Pénteken találkozás délután/este Tiszafüreden az Albatrosz kempingben. (Akik Szombat reggel érkeznek,azoknak 09:00-kor jelentkezés a Túravezetőnél)Bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés, a másnapi program megbeszélése, ismerkedés a csapattársakkal.

Szombaton reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben),09:30-kor eligazítás, ami körülbelül 30 perc, és magába foglalja a felszerelések átvételét (kenu és lapát), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek elsajátítását és a napi túraterv részletes ismertetését a túravezető által. Ezt követi a vízre szállás, majd a gyakorló evezés után indul a túra a Tisza-tó Tiszafüred és Poroszló közötti részein, a csapat igényeinek megfelelően, és az időjárás függvényében. (Erős szélben nem evezünk a nagy nyílt vizeken!)

Felkeressük a nádrengetegben megbúvó kis tavakat éppen úgy, mint a rejtett csatornákat, a tündérrózsával, sulyommal benőtt nyíltabb részeket és a strandolásra is alkalmas tiszta, nyílt vizeket!
A kempingbe való visszaérkezést követően vendégeink vagytok egy közös bográcsos vacsorára. (evőeszközt és tányért mindenki hozzon!)

Vasárnap reggeli után (saját forrásból)09:45-kor vízre szállás, evezés a Tisza-tó Tiszafüredhez közelebb eső részein, az előző nap nem érintett szakaszokat is bejárva! Fényképezés, madárles, rengeteg
vízinövény, a fejünk felett összehajló faágak alatt haladva kis csatornákon érünk el a Tiszára, majd onnan visszafordulva, kb. 15 óra körül érünk vissza a kempingbe. A felszerelések átadása és a hajó mosás után, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

Az árak a következő kép alakulnak.
1 napos túra 5000 Ft
2 napos túra 9000 Ft + szállás
A kemping szállásának díjai:
Sátor 1700 Ft/éj+ IFA
Faház 2500 Ft/éj+IFA (4-5 fős faházak)
IFA 450 Ft/nap
A Szállást kérjük pontos dátummal jelezzétek,hogy melyik nap érkeztek!


A 2 napos túrához szombaton este egy tál bográcsban készült étellel kedveskedünk mindenkinek.
Az ár tartalmazza a kenuk a lapátok a mentőmellény bérlését , valamint a túravezetés díját és az előbb említett bográcsban készült ételt!

Jelentkezés
Facebook Hozzászólás