Húsvéti nyitó vízitúra a Szigetközben


Event Details


Szigetközi program
Néhány gondolatban összefoglaltuk nektek, hogy mi vár rátok, ha csatlakoztok hozzánk egy kellemes túrázásra Szigetköz ágrendszerében.
Szigetközi hétvégi túráinkon általában Dunakilitiről indulva, mindig új utakat keresve, csillagtúrázva járjuk be a Felső-Szigetköz ágrendszerének számtalan vízfolyását.

Találkozás délután/este Dunakilitin a duzzasztó mű területén belül lévő Vadvíz Kempingben. (Akik reggel érkeznek,azoknak 09:00-kor jelentkezés a Túravezetőnél)Bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés, a másnapi program megbeszélése, ismerkedés a csapattársakkal.

Első nap
Reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben),09:30-kor eligazítás, ami körülbelül 30 perc, és magába foglalja a felszerelések átvételét (kenu és lapát), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek elsajátítását és a napi túraterv részletes ismertetését a túravezető által.

A gyakorló evezést követően csillagtúrázás a Dunakiliti környéki ágrendszer rendkívül változatos, szigetekkel és zátonyokkal, nádasokkal és kisebb tavakkal, sebesebb és lassabb vízfolyásokkal tarkított vadregényes vizitútjain.
Napközben több megállóhely, fürdőzés, lesz idő fényképezni és madarakat megfigyelni is! A táborba való visszaérkezés után (kb.16 óra), fakultatív program a duzzasztó mű meglátogatása a túravezető vezetésével, rövid előadás a szigetközi vízszabályozásról, a vízpótló rendszer kiépítéséről, működéséről, majd a Duna medrében lévő zárógát, a fenékküszöb megtekintése.

Utolsó nap
Vasárnap, reggeli (saját forrásból),09:45 eligazítás, majd vízreszállás. Az előző nap kimaradt útvonalak valamelyikén indul a csapat, vagy a tavakhoz (több is van) vagy egy kanyargós erdei vizitúton kisebb zúgóval. Lehetőség van kirándulásra a nagy Dunára, illetve a Magyarországon itt fellelhető édesvízi medúzák felkeresésére is.

Akik már voltak velünk azok is látnak majd új helyeket!

Visszaérkezés a táborhelyre kb. 14-15 óra körül. A felszerelések átadása és a hajó mosás után, kb. 15-16 órától, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

Részvételi díj:
Lehetőség van 1 , illetve 2 napos túrán részt venni.
Az egy napos túra részvételi díja 5000 Ft
A 2 napos túra részvételi díja 9000 Ft + szállás.
A 3 napos túra részvételi díja 12000 Ft + szállás
A 4 napos túra részvételi díja 15000 Ft + szállás
A szállás díja faházban 2500 Ft + IFA /Fő/éj
sátorban 1500 Ft + IFA/Fő/éj

Minden nap a kempingbe érkezünk vissza.

Barakka Károly 06 70 770 76 60
Deme Orsolya 06-20-915-38-26
Sok szeretettel várunk mindenkit!
Mohikán vízitúra csapata

Facebook Hozzászólás